Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин отмени указ от 2012

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин отмени указ от 2012
Коментари Харесай

Владимир Путин анулира указ за молдовския суверенитет

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин отмени декрет от 2012 година, който частично поддържа суверенитета на Молдова при разрешаването на спора в Приднестровието, предава " Фокус ".

В анулирания декрет се показва, че решение на спора в Приднестровието може да бъде открито единствено " при ценене на суверенитета, териториалната целокупност и неутралитета на Молдова “.

Решението на Путин идва на фона на неотдавнашния апел на новия министър председател в Кишинев Дорин Речан за " демилитаризация на Приднестровието " и евакуиране на съветските въоръжени сили.

Т.нар. Приднестровска република е приета единствено от Русия. Молдовското държавно управление се притеснява, че спорът в Украйна ще се популяризира в отделилия се район.

" Молдова ще изследва деликатно наличието на новата идея за външната политика на Руската федерация незабавно щом тя бъде оповестена ", оповестиха от молдовското външно министерство. В същото време Кишинев акцентира, че остава зает с мирното споразумяване на спора в Приднестровието.

" Що се отнася до метода на страната ни към уреждането на обстановката в Приднестровието, ние оставаме твърдо ангажирани с процеса на спокойно споразумяване на спора. Ние също по този начин ще продължим да настояваме за евакуиране на съветските въоръжени сили от територията на Молдова ", съобщи Филип Кожокару, представител на молдовското външно министерство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР